Advokater med fokus på asylrätt

09 april 2020
Advokater med fokus på asylrätt

 

När man ska anlita en advokat är det viktigt att de har erfarenhet och är kunniga på det område som de anlitas för. Det kan vara direkt avgörande för utgången. Det kan komma många tillfällen i livet när man behöver an anlita en advokat. Advokater är ofta väldigt kunniga och humana och är alltid ute efter att hjälpa klienten på bästa sätt och bejaka deras intressen. Advokatfirman O&P är en firma som har bredd samtidigt som de också har en del specialområden. Här jobbar kunniga advokater med bland annat familjerätt och brottmål. De jobbar även bland annat med migrationsrätt och  asylrätt i Göteborg som är ett av deras specialområden. 

 

Medan migrationsrätt handlar om rätten för en utländsk medborgare att vistas i Sverige så handlar asylrätt om flyktingars rätt att få skydd samt uppehälle i Sverige. 

Advokatfirman O&P som står för Ottosson och Pakas, hjälper statslösa eller utländska medborgare att söka uppehållstillstånd, asyl eller arbetstillstånd i Sverige. De kan även hjälpa en klient som fått beslut om en utvisning. Advokatfirman har både erfarenhet och en bred kunskap. Att anlita kunniga advokater som kan sitt område känns både tryggt och kan vara helt avgörande för utgången. På advokatfirman pratar de också olika språk, däribland Arabiska. Att de är kunniga inom flera språk är oerhört bra och många gånger viktigt för att man ska kunna göra sig förstådd när man befinner sig i en utsatt situation. 

Advokatfirman har också en bredd och har stor kunskap inom såväl brottmål och familjerätt som bodelning. Att de har en bredd men ändå är inriktade på vissa kategorier av uppdra är jättebra, det betyder att de har en bred kunskap och är van många olika slags uppdrag. Man ska också tänka på att det kan vara en fördel att anlita en advokat i förebyggande syfte. Ibland kanske man behöver juridisk hjälp när man till exempel ska skriva avtal eller testamenten. 

Fler nyheter