En låssmed som riddaren på vit häst

29 april 2021
william eriksson

Trött och sliten kommer du hem från jobbet och vill bara slänga dig i soffan med en pizza och en god film. Du har jobbat hårt den senaste veckan och stressen har varit hög. Känslan av att få mer arbete ju mer du gjort, har skapat en trötthet så djup att du nästan är gråtfärdig. Och ändå är du inte färdig med allt du skulle gjort idag. Att sedan chefen inte verkar lyssna eller förstå vad du gör eller behöver lägger ytterligare svärta på ditt mående.

Men en liten strimma ljus letar sig in i ditt sinne när du tänker på dina mystofflor som vilar på soffbordet medan du tittar på din favoritfilm för tionde gången och äter kvarterets godaste pizza. Äntligen är du hemma och ska öppna porten med ett sinne som redan är lättare, även om du är så trött att du inte tror att du kommer kunna se klart din film. 

Nähä, nycklarna var tydligen inte där du brukar lägga dem. Konstigt, men du har kanske lagt dem i en annan ficka. Efter fem minuters letande har du fortfarande inte hittat dem och tårarna är på väg.  

 

 

När du inte kommer in

Du ringer till ditt arbete för att höra ifall dina nycklar är kvar där, men efter tio minuter kommer kollegan tillbaka med ett nekande svar. Allt har letats igenom men inga nycklar. Förtvivlan börjar ta på ditt humör och du letar febrilt i ditt huvud efter en möjlighet att komma in i din lägenhet. Men du har inte lämnat din nyckel till någon annan, trots att du tänkt göra det hundratals gånger. Du suckar högt över att du inte gjort det.

Telefonen åker fram och du söker efter en låssmed och får snabbt napp. Tjugo minuter senare dyker du äntligen ner i soffan med ett leende på läpparna. Tack vare en snabb låssmed. 

Fler nyheter