Finn frihet från missbruk i Malmö

02 mars 2021
Mikael Barani

Det har visat sig att minst lika många människor i världen har dött av restriktionerna kring viruset som av viruset själva. I varje fall enligt två svenska professorer på Karolinska Institutet som hänvisar till statistik från FN.

Man kan med andra ord börja fundera på vad det är som driver besluten som formar dagens samhälle i dessa pandemiska tider. Det finns som sagt saker som tyder på att det i första hand inte är hälsa.

Vägen ut ur missbruk

För individen innebär detta förstås stora påfrestningar. Rapporterna om den ökande psykiska ohälsan i samhället är ett tecken på vilket håll som vi är påväg mot. Hade man det tufft på den fronten innan viruset intåg så har det troligtvis inte blivit lättare av den senaste tidens utveckling.

Koppla på isolering och ensamhet i detta, också på grund av restriktionerna, så är det lätt hänt att man hamnar i en situation där man tar till de medel som går för att må bättre – om än temporärt. 

Missbruk i alla dess former har nämligen förmågan att kortsiktig ta oss ur en situation som vi inte trivs i. Däremot väntar det en nota på längre sikt. Den notan tenderar att komma med en enorm ränta.

Vill du själv ta dig ur en svår och tung situation kan du få hjälp med missbruk i Malmö på My Next Move. Här erbjuder man nämligen öppenvård vilket gör att du kan fortsätta vara aktiv i din vardag och samtidigt bearbeta de mekanismer i dig som gör att du dras till missbruk.

Det är en lång och svår kamp som väntar, men alla hjältars berättelser är kantade av att dräpa drakar som med stort motstånd värnar om sin skatt. Kanske kommer du också att upptäcka att den svåraste fienden vi möter faktiskt är oss själva.
För ofta slutar resan där den började: Med dig själv.

Fler nyheter