Finn ro på hästryggen

04 juni 2020
Mikael Barani

Försommaren har inletts på allra bästa sätt med mycket värme. Det har varit en välkommen kontrast till den rätt trista vinter som vi hade i år. Ska man ha årstider så ska det vara ordning och reda, helt enkelt.

De soliga dagar som vi nu har upplevt har varit extra välkomna med tanke på de tunga tider som vi lever i. Sedan ordet ”pandemi” blev ett begrepp som alla känner till så har de goda nyheterna varit få. I och med att solen äntligen har börjat sprida sin värme på vår del av klotet så känns saker lite lättare.
Kanske är det så att vi, fortfarande med säkerhet i fokus, faktiskt vågar drömma om livet efter Covid-19. För det kommer att komma, förr eller senare.

Med andra ord vågar vi börjar leva lite mer igen. Kanske boka in oss på de där ridlektionerna som vi ögnade på https://www.swartlingsridskola.se/. Trots allt så går det inte att pausa livet helt även i dessa tider. Det viktiga är dock som sagt att alltid hålla ett perspektiv som har stoppandet av smittspridningen i fokus.

Samtidigt är det som sagt skönt att få tid till att tänka på annat. Att hålla ett annat perspektiv än denna ständiga pandemi i huvudet. För det är nästan så att tankarna kring Covid-19 har blivit ett större virus än det faktiska viruset. Det liksom maler runt och håller nästan oss gisslan.

Då är det bästa man kan göra att ta sig ut. Oavsett om det är till fots, cykel eller på en hästrygg. Att bara njuta av det goda livet ett tag och låta all oro sköljas bort ur sinnet. Det är så vi människor finner ro och läker. Bara att få andas ren luft och höra ljudet av vind och fåglar är den bästa terapin som finns.

Fler nyheter