Förebyggande tandvård ges av en tandhygienist i Odenplan

11 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Ibland har vi så mycket på schemat, både det som måste göras och saker som vi vill göra. Det kan handla om arbete, familj, handling av mat, fritidsintressen, städning och mycket annat. Att då mitt i alltihopa drabbas av en akut tandvärk kan vara enormt jobbigt. Det är smärtsamt, kostsamt och det kan vara besvärligt för dig att behöva uppsöka en akuttandläkare.

För att undvika akuta tandläkarbesök eller andra besvär med dina tänder så gott det går kan du med fördel besöka en tandhygienist med jämna mellanrum. Vid dina besök undersöks dina tänder och början till hål kan upptäckas i tid. Du får även goda råd om hur du ska sköta om dina tänder på bästa sätt för en god munhälsa. 

 

Tandhygienist

 

Vad innebär en behandling hos en tandhygienist?

Om du aldrig har varit hos en tandhygienist så kanske du inte vet vad denna erbjuder för behandlingar och hur det går till. Det du behöver förbereda dig på innan ditt besök är att borsta dina tänder, ingenting annat. Om du besöker en Tandhygienist i Odenplan blir du först undersökt, sedan får du information om hur dina tänder mår. Lämplig behandling kan sedan genomföras.

Om du har tandsten, plack eller överskott av fyllning så kan du få det borttaget under ditt besök. I de fall du behöver putsning eller polering av dina tänder kan även det utföras. Du kommer att få goda råd om hur du ska sköta om dina tänder för att undvika hål eller andra tandrelaterade problem. Tandhygienisten kan visa dig hur du använder tandtråd eller en tandsticka om du känner dig osäker på det.

Med en förebyggande tandvård kan du hålla en god munhälsa och förhoppningsvis undvika hål i tänderna, tandlossning och en smärtsam tandvärk. I långa loppet så blir det billigare för dig om du kan undvika kostsamma tandläkarbesök.

Fler nyheter