Fråga en expert på roterande borstar till din tillverkning

17 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

När det gäller ytbehandling inom industriell produktion är det inte alltid helt lätt att veta vilken borste man ska välja. Vet du om det är invändig eller utvändig behandling det rör sig om underlättar det såklart. För dig som söker ett brett urval av roterande borstar till din produktion kan det vara läge att kika vidare för mer info. Ingen industri är densamma som en annan och därför kan behoven variera väldigt mycket.

Förhoppningsvis vet du redan vilket material du arbetar i så med det ur vägen så behöver du ta reda på vilken diameter på borste du ska ha, samt om det är en cirkulär eller axial borste. För en mer mångsidig produktion finns ofta kits med flera olika borstar som passar de flesta behov och arbeten.

 

Våga be om råd

Jobbar du med trä så behöver du kanske en annan borste än om du bearbetar stål. Dock kan vissa borstar funka lika bra på alla material. Var noga med att specificera vilka era behov är så ni beställer rätt borste. En rörborste för keramik kan kanske användas till rostfritt stål också men inte på trä till exempel. 

När du har läst dig till vilka borstar du behöver så kan det ändå ibland vara klokt att slå en signal för mer råd om du är det minsta osäker. Det kan vara ett material du inte är van att jobba i eller så kan det finnas fler än ett alternativ på borste för din verksamhet. Ofta finns det produkttexter som delar med sig av sina råd på vilken borste du bör använda. 

 

 

Snabbt resultat

Ofta finns det inte utrymme till att prova sig fram, utan man behöver ha resultatet snabbt med hänsyn till tid och materialkostnader. Så om det är just en trådborste avsedd för rostfritt som är det du söker, så kör på det.

Fler nyheter