Hyr ett extra förråd

21 juli 2020
jonas olsson

Det blir allt vanligare att man skaffar sig ett extra förråd eller magasinerar sina saker. Inte sällan i samband med försäljning av en bostad eller vid en flytt väljer folk att stuva undan sina prylar. Inför lägenhetsvisningen kan det kännas skönt att plocka undan personliga saker och i samband med att man flyttar tar det ibland lite extra tid innan man får tillgång till den nya bostaden. Då kan det vara bra att ha någonstans att ställa bohaget så länge. Idag är det förhållandevis enkelt att få tag på magasinering i Uppsala, Stockholm, Göteborg och andra städer. 

 

Värme och försäkring skyddar era saker

Att börja med att jämföra priser och tillgänglighet kan göra valet av magasin enklare. Fundera på om ni behöver access till förrådet sju dagar i veckan eller endast under kontorstid. Behöver magasinet ligga inne i centrum eller kanske det är bättre om det ligger i utkanten av stan? När man hyr magasin kan det vara bra att välja ett som är uppvärmt. I vårt fuktiga och kalla klimat kan möbler och prylar annars lätt ta skada. Att också välja ett magasin som bryr sig om säkerhet och gör allt för att förhindra inbrott och som har försäkring är viktigt. Ett exempel på ett företag som erbjuder magasinering är: https://www.flyttharry.se/.

Rensa innan 

Självklart spelar priset också roll då man magasinerar sina eller företagets saker. Ring runt och kolla med några olika företag eller fyll i prisförfrågningar via deras hemsidor. Jämför priserna men ta även hänsyn till tillgänglighet, om magasinet är uppvärmt och har försäkringsskydd. Storleken på den yta man behöver för sina saker påverkar givetvis också priset. Se därför till att packa sakerna ordentligt i flyttlådor och stapla tre lådor på varandra. Att dessutom rensa innan man stoppar undan sina saker brukar göra att man sparar pengar.

Fler nyheter