I Stockholm kan du mätta magen med husmanskost

10 februari 2022
jonas olsson

editorial

Mat i magen måste man ha då man är hungrig, för då säger kroppen till att man bör äta någonting. Alla har sina favoriträtter som man ofta äter. Du har förmodligen en maträtt som du gärna väljer före annan mat. Kanske är det en pizza, en tallrik med pasta eller en höstig köttgryta. Det kan givetvis också vara något helt annat som sätter fart på dina smaklökar. Enkel husmanskost i Stockholm brukar alltid vara populärt.

När du strosar runt på Stockholms vackra gator kan det behövas en liten matpaus med god husmanskost. Det kanske skulle smaka bra med en pytt i panna eller några saftiga köttbullar. Det finns ett flertal restauranger i denna vackra huvudstad där det serveras vällagad husmanskost. Några av restaurangerna har uteservering där du kan sitta och njuta av din lunch eller middag.

 

Husmanskost Stockholm

 

Tjusningen med att äta på en restaurang

De flesta måltider äter man hemma, i alla fall när det gäller middagar. En hel del luncher äts ute på en restaurang och det brukar för det mesta finnas en speciell lunchmeny. Tjusningen med att avnjuta en måltid på en restaurang är bland annat att maten ofta smakar bättre om någon annan lagat måltiden. Du slipper även den tråkiga disken och du behöver inte lägga tid vid spisen. 

Sedan är det trevligt att se lite andra människor och kanske blir det ett spännande och givande möte med andra matgäster.

Du kan enkelt laga egen pytt i panna

Det finns många maträtter som räknas som husmanskost och pytt i panna är en av dem. Det är enkelt och det går fort att laga en egen pytt i panna. Ta de rester du har hemma av kokt eller stekt potatis, kött, korv, köttbullar, lök, isterband eller någon annan matrest. Dela allt i bitar och stek upp det i en stekpanna. 

Fler nyheter