Industriglas som tål rejält med stryk

21 mars 2022
william eriksson

editorial

Vad är egentligen industriglas för någonting? Är det möjligtvis de glas som industriarbetarna skålar med champagne efter en lyckad leverans eller framgångsrika arbetsdagar? Man önskar lite att det var så. Att alla på fabriken hade ett personligt glas som de bara skulle dricka ur vid högtidliga tillfällen inom industrin. Men så roligt är tyvärr inte svaret på den initialt ställda frågan. Svaret på industriglas innebörd är lite bredare än glas som man använder för att dricka ur.

Däremot är det rätt åsyftat att glasen har med industri att göra. Här är det svårt att vara specifik, utan man måste tala i lite mer generella termer. Anledningen är för att industrin är ett ganska brett begrepp, precis som glas. Men det skulle till exempel kunna gälla glas som används för industriella processer. Det vill säga glas som används i fartyg, tankar och kompressorer. Då handlar det alltså om bland annat olje- och vattennivåglas.

 

industriglas

 

Härdat glas

En annan populär typ av glas inom industrin är den variant som brukar kallas för härdat glas. Du kanske känner igen namnet. Det finns nämligen stor chans att du har samma typ av glas i ditt skärmskydd på telefonen. Samma mobil som du kanske läser den här texten på. 

Hursomhelst. Grejen med härdat glas är att det har en enorm motståndskraft. En del påstår att du kan slå en hammare mot glaset och det håller sig intakt. Det är inte så konstigt att man i så fall vill använda det sin mobil, som ibland tycks gå sönder bara av att man andas på den.

En annan sak med industriglas, och om man nu talar om härdat glas, är att om det mot förmodan skulle gå sönder så finns det en plan för det. Det granulerar nämligen i små bitar som är helt ofarliga. Låter det häftigt? Läs mer om industriglas här: https://miritglas.com/se/.

Fler nyheter