Inled en stadig relation med din tandläkare

19 augusti 2019
Lily Hansen
Inled en stadig relation med din tandläkare

Om det är någon du ska välja med omsorg och bygga upp en stabil relation med är det din tandläkare. Ditt leende är det enda du har, och det är ofta det som ger människor runt dig ett intryck av dig. Visst, det går att bygga upp en förstörd tandrad på nytt, och få den att se riktigt bra ut. Men det är både dyrt och tidskrävande. Det är därför mycket bättre att sköta sina tänder ordentligt från början, så att de håller sig fina och starka. Vi har turen att bo i ett land som har gratis tandvård för barn, så vi har en bra början.

 

Sedan går det ofta utför…

Under skolåldern får alla sina kallelser, och tandläkaren ser till så att tänderna får den vård de behöver. Men från den dagen det är vårt eget ansvar är det lätt att börja slarva, och hoppa över tandläkarbesöken. ”Jag hade inga hål förra året, och just nu behöver jag pengarna till något annat”, är det lätt att tänka. För vi vet också att det svider i plånboken varje gång vi går till tandläkaren. Det är dock väl investerade pengar, för låter man det gå för långt mellan besöken blir det oftast ännu dyrare. 

 

 

Välj en tandvårdsklinik med ett brett utbud av tjänster

Om du väljer en modern klinik som erbjuder allt inom tandvård är du garderad oavsett vilka behov som dyker upp. Om du behöver tandvård i Järfälla är ett länktips: https://www.glorident.se/. Välj en tandläkare som är proffsig och ger en personlig service och tandvård i världsklass. Fråga din tandläkare hur ofta du behöver komma på undersökning, det kan skilja sig mellan olika personer beroende på tandstatus. Se sedan till att inte hoppa över någon undersökning. Det är svårare och dyrare att rätta till skador som redan uppkommit, än att förebygga dem.

Fler nyheter