Sov gott i en kontinentalsäng

16 februari 2020
Eva Olsson
Sov gott i en kontinentalsäng

Att få en god natts sömn är viktigt och det är väl de flesta medveten om. Att ha en bra säng med hög komfort kan då vara helt avgörande. På Bättre Nätter hittar du snygga kontinentalsängar med hög komfortnivå.

Just kontinentalsängarna har ett extra madrasskikt som gör att man känner dess sköna komfort. Förutom att man sover bättre i dessa sängar så ger de ett elegant utseende som helt kan förändra ett sovrum. Den extra madrassen med sin karaktäristiska höjd ger ett snyggt intryck och inbjuder verkligen till en avkopplande vila eller en god natts sömn. Förutom den rogivande känslan har sängen även ett gott utrymme.

Då kontinentalsängen består av två kärnor samlat i ett överdrag, innebär att den är individuellt anpassningsbar, så att du och din partner kan få varsin fasthet. Eftersom en kontinentalsäng är uppbyggd av tre madrasskikt ger de en mycket bättre komfort än vanliga ramsängar. De kan fås i måtten 140×200 cm, 160×200 cm,180×200 cm eller 180×200 cm.

Den nedersta delen av sängen består av en ramsäng som är uppbyggd omkring fjädrar eller komfortskum. Ovanpå den är resårmadrassen, som ger sängen dess komfort och det översta skiktet är då bäddmadrassen som kan ha flera, olika egenskaper när det gäller komforten. En av dem är bäddmadrassen Mayan som består av 100% naturlatex, vilket gör att den ger ett omfattande stöd och dessutom är extremt allergivänlig.

Ett exempel där man kan få denna madrass på en kontinentalsäng är bland annat Venus Mayan. Det är en säng som är producerad av danska hantverkare. Den har hybridstoppning, som ger en temperaturreglerande komfort och där ramsängen innehåller pocketfjädrar. Du kan välja att få den i ljusgrå, antracitgrå, sand eller svart färg.

På Bättr nätter har du en så kallad sovgaranti, där du får byta madrassens fasthet kostnadsfritt inom 100 dagar. Dessutom har de gratis leverans och öppet köp i 30 dagar.

https://www.battrenatter.se/sangar/kontinentalsangar.html

Fler nyheter