Vad är det enda som behövs i din trapphusrenovering?

28 mars 2022
william eriksson

editorial

En trapphusrenovering behöver inte bli så dyr som man kan tro. När renovering alls nämns så ser man framför sig hur trappuppgången blir som en krigszon i flera månader och byggdamm och fräna dofter plågar hyresgästerna dagligen.

Det behöver inte alls bli på det sättet. En trapphusrenovering behöver inte bli omfattande alls. Det handlar i första hand om att titta på var det största behovet finns och hur man med minsta möjliga medel kan tillfredsställa detta behov.

Vad trapphusrenoveringar kan innehålla

En trapphusrenovering kan innebära flera olika åtgärder för att förstärka hela trapphuset som helhet. Listan här nedan är enbart några olika punkter som skulle kunna bli aktuella vid en renovering av trapphus. Möjligheterna är otaliga. Du behöver inte göra stora förändringar för att göra stor skillnad.

  • Golvarbeten – lägg nytt eller renovera
  • Lampor och armaturer – armaturerna i sig samt ledningar
  • Renovering av fönster samt byte av gamla delar
  • Olika träbearbetningsjobb
  • En stor del av området runt entrén kan behöva fräschas upp helt eller bytas ut
  • Dörrautomation, för att förbättra säkerheten och öka de boendes tillgänglighet
  • Låssystem, även detta av säkerhetsskäl och ökad bekvämlighet

 

trapphusrenovering

 

Vad är den enda sak du behöver ändra för att uppnå resultat?

Författaren Gary Keller skrev 2013 boken “The One Thing”. Där talar han om att man bör identifiera den enda sak som, om du ändrar den, får många andra positiva följder. För din och din fastighets trappuppgång kan det handla om något så enkelt som ny färg på väggarna.

Om du fått kritik från hyresgästerna att de inte är nöjda med saker så kan det enda som behövs vara en känsla av förändring. Måla om väggarna i trapphuset i någon ljus och glad färg. Hyresgästerna blir gladare så fort de kommer in. De känner även att saker förändras och blir genast mer nöjda med hur allt är. 

Fler nyheter