Vad är en pistmaskin?

15 september 2022
Camilla Holmgren

editorial

En pistmaskin är en typ av byggutrustning som används för att komprimera jord och grus. Den är en vanlig syn på vägbyggnadsprojekt och i stenbrott. Det finns flera olika typer av pistmaskin, var och en med sina egna för- och nackdelar. Priserna på pistmaskin kan variera kraftigt beroende på vilken modell och vilka funktioner du väljer. I slutändan handlar beslutet att köpa en pistmaskin om hur viktigt det är för ditt företag att ha denna utrustning. Pistmaskin.net erbjuder flera olika typer av pistmaskiner, så du kan säkert finna din nästa pistmaskin hos dem.

Olika typer av pistmaskin

Det finns tre huvudtyper av pistmaskiner:

  • med band
  • med hjul
  • skid steer

Pistmaskiner med band är den största och mest kraftfulla typen. De har en fördel när det gäller stabilitet, men de kan vara svårare att manövrera än andra typer. Pistmaskiner med hjul är mindre och smidigare, vilket gör dem bättre lämpade för trånga utrymmen. Skid steer-pistmaskiner är den minsta typen och erbjuder den största manöverbarheten. De kan dock vara mindre stabila än andra typer av pistmaskiner.

pistmaskin

Vad kostar en pistmaskin?

Priserna på pistmaskiner varierar beroende på vilken modell du väljer. Du kan räkna med att betala mellan 300 000 och 1000 000 kronor för en ny pistmaskin. Begagnade pistmaskiner finns ofta för en bråkdel av priset på en ny modell. När du väljer en pistmaskin är det viktigt att du tar hänsyn till ditt företags behov. Om du arbetar i trånga utrymmen kan en pistmaskin med skid steer vara det bästa alternativet. Om du behöver en kraftfull maskin för stora projekt kan en pistmaskin med band vara ett bättre val. I slutändan handlar beslutet om vad som fungerar bäst för ditt företag.

Varför du behöver en pistmaskin

En pistmaskin är viktig eftersom det hjälper till med komprimering av jord och grus. Kompaktering är processen att minska luftfickor i jord och grus. Detta gör marken stabilare och mindre benägen att förskjutas eller röra sig över tid.

Fler nyheter