Att utföra tandreglering

21 oktober 2020
patrick pettersson

En tandställning hjälper dig med tandregleringen. Den kan hjälpa dig att fixa till dina sneda tänder. Den hjälper även till att putta ihop glesa tänder eller att separera tänder som sitter för trångt. Det finns flera olika tandställningar som arbetar på olika sätt men mot samma mål – korrekta tänder. 

 

Ett leende smittar

Går man med sneda tänder eller glesa tänder så är det lätt att man går och döljer sitt leende. Det i sin tur gör att man mår sämre. Det finns ingen anledning att dölja sitt leende, oavsett om man har sneda tänder. Men med tandreglering kan du göra dina tänder raka. 

En tandreglering gör du i regel med hjälp av en tandställning. Det finns dessutom olika tandställningar att välja mellan. En tandläkare kommer kunna hjälpa dig med vilken det är du ska ha. 

Det finns tandställningar som sitter på olika vis och till och med osynliga tandställningar om man föredrar det. Det finns även tandställningar du endast behöver ha på nätterna som även den tjänar sitt syfte. Givetvis är även hygienen viktig när du har tandställning. Det kommer tandspecialisten visa dig hur den ska utföras för att få både tandställningen och dina tänder så rena som möjligt.

 

 

Ta kontakt med en tandspecialist

En tandspecialist hjälper dig med allt som har med din tandreglering att göra. Du hittar en specialist här: http://www.letandreglering.se/.  De kollar noggrant dina tänder och utför både röntgen och gipsar av tänderna för att få en så korrekt form som möjligt. Tandspecialisten kommer även hjälpa dig med vad det är du behöver göra för att få dina tänder rätt. 

Det är viktigt att inte gå runt med dåliga tänder. Växer tänderna snett så är det en stor risk att de skadar varandra. Har du istället stora glipor fastnar det lätt matrester som ger dig en dålig andedräkt. 

Fler nyheter