Bärgare i Stenungsund

24 februari 2021
Lily Hansen

Det gäller att alltid vara förberedd på det värsta, i alla fall då man är ute och kör bil. Att ha telefonnumret till en pålitlig, lokal bärgare i Stenungsund på en lapp i handskfacket, eller ännu hellre inlagt i mobilen, kan underlätta mycket om olyckan är framme. Då slipper man fundera på vem man ska ringa. En stor fördel med att anlita ett lite mindre, lokalt företag är att servicen oftare är bättre, eftersom de bryr sig om sina kunder och vill att de ska återkomma. 

Man ska aldrig vänta på bärgaren sittandes i bilen, utan ställa sig på säkert avstånd en bit från vägen. Även om bilen står i vägrenen kan den bli påkörd av en ouppmärksam trafikant, trots att man har varningsblinkers på och har ställt ut varningstriangeln. Beroende på var man befinner sig kan det ibland ta lite extra tid för bärgaren att komma fram. Då kan det vara bra att ha lite nödproviant och vatten i bilen, och kanske även en filt eller en extra tröja. 

 

 

Försäkringen täcker normalt bärgningen

Kostnaden för bärgare täcks normalt av försäkringen, så man ska inte oroa sig och dra sig för att ringa en bärgare. Beroende på vilken slags försäkring man har kan det finnas en självrisk på 1500 kronor. Man försöker alltid att först lösa problemet på plats, exempelvis vid en punktering eller om man har kört slut på bensin, men om felet är mer omfattande och komplicerat får bärgaren istället ta fordonet till en verkstad i närheten. En bärgare kan även hjälpa till med låsöppning då man har tappat nycklarna, låst in dem i bilen eller om låset är trasigt. Det kan vara bra att känna till att en bärgare också kan bistå vid mindre akuta tillfällen, till exempel för att köra en bil till skroten eller för att flytta ett trasigt fordon.

Fler nyheter