De små orden på vägen till begravningsbyrån i Malmö

17 september 2020
Mikael Barani

Det är med lätthet som vi sårar, eller i varje fall ignorerar varandra. För visst är det så som Jocke Berg sjunger i Kents klassiker ”Chans” där han konstaterar att ”Och de små orden är svåra ord, och de hårda orden är enkla ord”.
Ibland finns det så mycket som vi vill säga men det är svårt att få fram allt det där som vi vill få sagt. Plötsligt är det försent och man kanske till och med går skilda vägar.

Lärdomar av de döendes ånger

Kanske är det därför inte särskilt överraskande vad människor som står nära döden ångrar mest här i livet. Högst upp hamnar saker som att de önskar att de hade levt närmare sina ideal och spenderat mer tid med sina nära och kära. Som tur är så kan vi, som fortfarande har lång tid kvar att leva, ta lärdom av dessa tankar. För chansen är att vi, när tiden närmar sig för våra älskade att kontakta www.begravningsbyråmalmö.nu, också kommer att ångra samma saker som de som har kommit före oss.

Passa därför på att kontakta dem som står dig nära. Ibland kan det bara räcka med ett litet ord av omtanke för att blåsa nytt liv i en relation som med tiden kanske har blivit distanserad. För, som sagt, ibland är det de små orden som kan göra stor skillnad. Ibland kan det till och med räcka med att lyssna och låta människor tala ut om sina liv. Säkerligen finns det sådant som tidigare bara har försvunnit i vardagens stress och jonglerande med tid och uppgifter.

Låt därför den tid som du har kvar att leva, oavsett hur mycket det är, bli en resa där du ger dina medresenärer av din tid och din uppmärksamhet. Var generös med dessa saker. Chansen är då att du kommer att känna att du har levt det liv du har velat, när du väl närmar dig den sista vilan.

Fler nyheter