Det finns aldrig ett par skinnhandskar för mycket

24 november 2020
Lily Hansen

Hur praktiska är egentligen skinnhandskar? Det finns två stora fördelar med dem. Det första är så klart utseendet. Handskar har alltid varit överlägsna andra modeller i sin kategori. Materialet och skärningen gör dem till klassiska, tidlösa och framför allt stilrena tillbehör.

Den andra fördelen är att de värmer ordentligt bra och håller länge. Ett par skinnhandskar kan om väl omhändertagna hålla i många år framöver. När du ska köpa nya skinnhandskar är det bra att kunna prova och känna på dem innan. Det är bra att det finns lite luft i fingrarna på handsken, för att behålla värmen bättre.

Att välja rätt handskar

Det är bäst att kunna gå till butiken och prova sig fram till de skinnhandskar man föredrar. Förr var det vanligt att man gick till en handskaffär. Nuförtiden finns det inte många butiker som fokuserar helt på handskar. Men det finns fortfarande några enstaka som håller traditionen.

 

 

Östermalm Handskaffär är en klassisk butik mitt på Karlavägen. De erbjuder alla typer av handskar till olika tillfällen. Vill man kontakta dem eller kika på vad som erbjuds kan man klicka på länken här: https://ostermalmshandskaffar.se/

Ta hand om dina skinnvantar

Som sagt kan skinnhandskar hålla väldigt länge och därför kostar de mer. Men för att de ska hålla länge och se lika fina ut om tio år som de gjorde igår behöver man ta hand om dem. Du kan fråga personalen i handskaffären om specifika råd för hur man bäst tar hand om handskar i läder.

Det är viktigt att hålla dem rena och förvara dem på ett torrt ställe när de inte används, som man gör med allt i läder. En del tar fram dem då och då och återfuktar skinnet för att förekomma sprickor. Fina och väl omhändertagna skinnhandskar kommer aldrig att vara överflödiga i din garderob.

Fler nyheter