Hitta lösningen med kontorsmoduler

15 september 2020
patrick pettersson

Att hitta den perfekta lokalen är ibland en nästan oöverstiglig uppgift. Men tänk om det fanns ett sätt att skapa precis de utrymmen man vill ha, och dessutom på den plats man vill. Ja det beror ju förstås på om det finns mark att bygga på. Numera är det helt möjligt. 

Med modulsystem kan man skapa kontor, skolor, vårdcentraler och många andra typer av lokaler. De kan vara permanenta eller kanske bara ska finnas för en kort tid och uppfylla tillfälliga krav på utrymmen. Möjligheterna är oändliga och man slipper ändra ideer pga att lokaler man hyrt eller köpt inte är helt enligt önskemål. Vill man inte köpa så kan man hyra kontorsmoduler.

 

Vilka typer av modulsystem finns

 

När det gäller modulsystem finns nästan inga begränsningar alls. Det handlar bara om att veta vad man vill ha och hur länge man vill ha det. Det är billigare att köpa modul om man ska ha byggnaden länge. Men det går bra att beställa ett litet kontor och hyra under kortare tid, allt efter önskemål.

Men det behöver inte vara små enplansmoduler som önskas. En del företag gör även flervåningshus i modulform. Ibland handlar det om bostadshus och ibland, som i Malmö, ett universitetssjukhus. Många har en standardmodell, eller en classic, samt en comfort modell.

Standard är en enklare variant medan comfort har lite mera nytänk.

Exempelvis så använder man ofta i comfort modulerna akustik data som är en ny teknik för att få en tystare miljö. Man installerar stegljudsmattor som tar bort just ljud av steg. Det finns även flera förmåner med comfort moduler. 

 

 

Hur lång är byggtiden?

Givetvis så beror det på hur stort bygget är. Men genom att alla delar är klara när de kommer till uppställningsplatsen så går det väldigt fort då det bara är att sammanfoga och installera det som behövs.

Fler nyheter