Kreativ återvinning av lastpallar

26 februari 2022
william eriksson

advertorial

Fler och fler har insett hur fantastiskt härligt det är att skapa något själv. Oavsett om det är små eller stora projekt så är känslan att skapa något med sina egna händer underbar. Innan dagens samhälle massproducerade varor så var man ju tvungen att skapa själv det man behövde. I många år har lastpallar cirkulerat i så kallade DIY-projekt. Många är de som gjort stommar för utemöbler med lastpallar, men även tv-bänkar och sänggavlar är vanligt förekommande.

Om man googlar på lastpallar, eller ”pallet” som de heter på engelska, får man upp många olika tips. Det finns otroliga mängder med inspiration när det gäller att göra ett eget projekt med lastpallar. Visst kan det verka som om en del människor är lite väl kreativa, men det blir väldigt snyggt också. Att återvinna virket är ju guld värt. Det finns de som lägger golv med plankorna från lastpallar, men även som väggbeklädnad blir det väldigt vackert.

 

lastpallar

 

Lastpallar för många projekt

Ett annat tips är att göra staket av lastpallarna, en perfekt avgränsare mot grannar eller ovälkomna rådjur. Ljuvliga odlingslådor för uteplatsen är också ett projekt de allra flesta klarar av att fixa till av en lastpall. Har man väldigt många lastpallar att förfoga över så är en trappa något som kan bli en möjlighet att åstadkomma. För mindre barn kan man skapa en enkel lekstuga som kan ge lekglädje i många år framöver.

Att få tag på lastpallar kan ibland vara ett litet krux. I och med återvinningstrenden skänks de inte iväg lika ofta längre. Istället kan man köpa direkt av en firma som köper och säljer lastpallar för såväl företag som privatpersoner. Fördelen är att man vet att man får bra lastpallar då de genomgår en gallring innan de säljs. Trasiga lastpallar gallras ut så att kunderna får den bästa kvaliteten oavsett användningsområde. 

Fler nyheter