Ledskyltar gör att man syns

30 november 2021
william eriksson

advertorial

LED-lamporna har gjort stor skillnad när det gäller all belysning men kanske allra mest när det gäller utomhusbelysning och skyltar. Lamporna är små men de lyser upp ordentligt med ett klart sken. Sedan behöver de mycket mindre energi än traditionella lampor och lysrör. Man kan alltså slösa ordentligt när man använder sig av de moderna lamporna.

Eftersom LED-belysning inte behöver så mycket energi så blir den heller inte så varm. Risken för överhettning minskar och den bränner inte sönder material i sin närhet. LED-lampor har generellt en mycket lång livslängd dessutom, en lampa kan lysa upp till 30.000 timmar utan att bli svagare.

LED-lamporna har betytt mycket för utvecklingen av moderna ledskyltar också. Det blir billigare med en LED-skylt än exempelvis de gamla neonlysrören som lyste upp gatubilden. 

 

image

 

Det finns flera olika alternativ när man väljer ledskyltar

Eftersom lamporna är små så kan de monteras in på olika sätt. De behöver heller inte bytas ut på länge så de kan sitta högt upp på en vägg utan problem.

När det gäller väggskyltar så tillverkas de i olika så kallade skyltprofiler. En profil är när  LED-modulerna placeras så att de lyser bakåt och på det sättet lyfter fram fasaden. Skyltprofilen kallas ett coronaljus eftersom det blir som en gloria runt skylten. 

En annan skyltprofil är när man placerar LED-modulerna bakom en plexifront som hålls fast med plåt- eller plastlister runt om. Vill man inte ha list så finns det de som hålls fast utan och då får ljuset flöda fritt bakom och runt skylten.

Vänder man sig till ett företag som tillverkar ledskyltar så kan de avgöra vilken skylt som bäst passar för sammanhanget och fasaden. De har stor erfarenhet av att tillverka olika skyltar så de kan komma med förslag på design. När skylten är klar hjälper de till och monterar den.

Fler nyheter