Rubiks kub — ett bra skärmlöst alternativ

26 augusti 2020
Cecilia Olsson

Skärmar i olika former tar dagligen upp timmar av de allra flesta människors liv. Vi tittar på TV, jobbar och pluggar på datorn, spelar spel på telefonen och läser böcker på surfplattan. Visst är det bra att så mycket finns tillgängligt för så många olika önskemål och smaker, men det kan vara bra att lägga ifrån sig de elektroniska prylarna ibland och njuta lite mer av den ”riktiga” världen.

En Rubiks kub är något man lätt kan ta med sig på bussresan, till stugan eller rasten och som aldrig behöver laddas upp. Den erbjuder en rad olika utmaningar och det anordnas till och med tävlingar om man verkligen vill pröva sina färdigheter.

Olika sätt att utmana sig själv och andra med Rubiks kub

Den kanske största utmaningen är att över huvudtaget lyckas med att lösa kuben. Det finns vissa tillvägagångssätt som man kan lära sig för att kunna lösa kuben snabbare och framförallt varje gång. Man kan enkelt hitta lösningar genom att söka på nätet, till exempel så hittar man det på https://mastercubestore.se/content/8-loesning-.

När man har lärt sig lite knep så att man känner sig trygg i att man kan lösa kuben så kan man börja utmana sig genom att lösa den på så få drag som möjligt eller på kortast möjliga tid. Det finns även de som löser kuben med en hand, med fötterna eller med förbundna ögon. Så utmaningarna behöver inte stoppa bara för att man har klarat kuben några gånger.

Beställ hem din skärmlösa underhållning

Att beställa en Rubiks kub på nätet är smidigt och man kan ofta få mer för pengarna genom att vända sig till en webbutik. MasterCubeStore är en webbutik som bland annat säljer professortärningar, speedcubes samt andra IQ-utmaningar till bra priser och med snabba leveranser. De har över 600 olika produkter i sitt sortiment från olika varumärken inom professortärningar och andra utmaningar för hjärnan.

Fler nyheter