Säker hantering utan läckor

21 juli 2020
jonas olsson

Oftast är det viktigt att arbeta noggrant, men i vissa fall är det till och med extremt viktigt. När man hanterar farligt gods och varma vätskor till exempel, får det inte läcka ut något, varken i fabriken eller på vägen under transporten. Därför finns det regler och standardföreskrifter som i detalj specificerar hållfasthetskrav och materialkvaliteter för rör och tankar.

Man vill undvika läckor till varje pris, för det är inte bara farligt för människor och miljö, utan man kan också som företagare riskera att få dryga böter om giftiga eller frätande ämnen läcker ut. Det finns miljösanktioner, så slarv kan stå en dyrt. Det är därför man anlitar speciella licenssvetsare när man ska vara säker på att tankar och rör håller tätt. De kan alla normer och har tekniska kunskaper för nödvändiga procedurer både när det gäller täthetsprovningar och dokumentation av resultatet.

 

Extrema temperaturer och knepiga placeringar

Om det ändå skulle läcka, finns det extra skickliga licenssvetsare som kan klara av att täta läckor även under extrema förhållanden. Det kan vara väldigt hett eller mycket kallt, och rören kanske sitter i taket och är svåra att komma åt. Läcktätning i Jönköping exempelvis görs av certifierade licenssvetsare. Som företagare kanske man ska se om sin fabriksbyggnad och göra ändringar, som gör att maskiner och ledningar sitter på ett optimalt ändamålsenligt sätt. Anlita ett expertföretag, då får du rätt hjälp från början, så att anläggningen lever upp till lagens krav.

 

 

Uppfinningar som förverkligas

Om en företagare har en verkligt bra idé, kan ett specialistföretag med licenssvetsare se till att prototyper tas fram, och de kan också hjälpa till med rördragning och produktutveckling. Det finns resurser att ta hjälp av, kunniga elektriker och plåtslagare och flera andra yrkeskategorier förutom licenssvetsaren, och alla finns på samma ställe. Kontakta dem, så får du en anläggning i toppklass utan läckor.

Fler nyheter