Sänk dina energikostnader och investera i framtiden

16 september 2019
Lily Hansen
Sänk dina energikostnader och investera i framtiden

Är du ute efter att byta till mer hållbar energi? Men du vill vara säker på att du gör en investering som kommer vara värt namnet? Idag blir det mer och mer viktigt att verkligen tänka till och se över sina energikostnader. Vi använder allt mer energi i våra hem, samtidigt som många av våra resurser börjar sina. Men det finns ett otroligt bra sätt att vara rädd både om sin plånbok och vår miljö. Man kan välja att installera en värmepump i sitt hus. På så vis gör man en långsiktig investering genom att ta tillvara på jordens egna resurser. 

 

 

Satsa på förnybar energi

 

Genom att välja att installera en värmepump värnar du om din ekonomi och ser till att ge ditt hus ökat värde för framtiden. Värmepumpsinstallationer betalar praktiskt taget sig själv, tack vare att du så omfattande sänker dina energikostnader. Oavsett om du väljer bergvärme, jordvärme eller luftvärme, kommer du att tjäna på det i längden. Dessutom kommer du ha ett energisystem som har minimalt skötselbehov. Tack vare ROT-avdraget, är arbetskostnaden för alla typer av värmepumpsinstallationer avdragsgilla. Du kan alltså dra av 30% av arbetskostnaderna för installationen. Ännu en ekonomisk fördel med att satsa på förnybar energi. 

 

Snabb installation

 

Att installera en luft/vatten-pump tar bara ett par dagar. Att installera bergvärme tar ytterligare ett par dagar, eftersom det kräver att man borrar för att komma åt jordens lagrade solenergi. Vill man installera bergvärme eller jordvärme, krävs tillstånd från din kommun. Kanske låter det mer krävande, men samtidigt tjänar man mer i längden på att installera bergvärme. Det är alltid bäst att ta kontakt med en installatör för att vara säker på vad som gäller för just ditt hus. Se till att det är kunniga fackmän som gör installationen, så är du säker på att jobbet blir snabbt och rätt utfört. 

 

Fler nyheter