Sikta mot stjärnorna i en varmluftsballong

23 november 2020
Mikael Barani

Nu mer än någonsin behöver vi få nya perspektiv på saker och ting. När det känns som om att allt som vi har tagit för givet plötsligt börjar kännas som om det kan försvinna framför våra ögon så är det dags att tänka om. Tänka nytt.

För det vi ska veta är att detta inte på något sätt är första gången mänskligheten har befunnit sig i nuvarande situation. Inte bara gällande en pandemi, utan gällande totalt omvälvande fenomen överhuvud taget.

Det är dessa händelser som har gjort oss till dem vi är – överlevare.

Hitta ett nytt perspektiv

Det är lätt att glömma bort detta faktum då vi lever i en tid då vi på många sätt har det bekvämare än någonsin förr. Även i det djupaste mörker finns det hopp om en bättre morgondag, det gäller bara att börja arbeta sig mot nya perspektiv – som sagt.
Ibland så får man dem när man minst anar dem.

Det kan vara när man är ute på en promenad och ser något vardagligt. Plötsligt tänds en lampa i huvudet och man slås av tanken ”Varför har jag inte tänkt på det förut?”.


Andra gånger kan det vara när man rent bokstavligen ser världen ur nya perspektiv. Som när man befinner sig högt upp i luften i en varmluftsballong från https://dreamballoon.se/
Plötsligt ser livet därnere på jorden så litet ut och man inser hur liten man själv är sett ur ett historiskt perspektiv. Mänskligheten har som sagt tagit sig ur liknande och svårare knipor tidigare – och vi kommer att göra det även denna gång.

Ta därför detta tillfälle i akt och fundera på vad du är sugen på att göra om du kunde göra vad du ville. Kanske kommer du inte att bli en astronaut, men kanske kan du se stjärnorna på ett annat sätt?

Låt din fantasi löpa fritt och förankra sedan idéerna i en praktisk plan.

Fler nyheter