Underlätta odlingen med hjälp av vacker och hållbar odlingslåda

22 april 2021
Cecilia Olsson

Det är en riktig lyx att kunna gå ut i sin trädgård och hämta färska grönsaker och kryddor som kan användas i matlagningen. Genom att odla själv kan man enkelt få ekologiska råvaror och man vet hur odlingsprocessen sett ut, jämfört med de produkter som finns i butiken. Ofta känns det dessutom extra bra att äta något man själv har odlat fram, det smakar på något sätt lite bättre än de grönsaker och kryddor man köper i affären. 

Gör odlingen mer lättskött

För att lyckas med sina hemmaodlingar är det klokt att införskaffa vissa saker som underlättar odlingen. Till exempel så är det väldigt bra att ha odlingslådor som erbjuder en mer ergonomiskt anpassad odling samt gör att man kan starta tidigare på våren. De stora fördelarna med att odla i låda jämfört med i de traditionella grönsakslanden är att bädden blir upphöjd, vilket innebär att den blir varm tidigare under våren och dessutom gör att arbetshöjden blir bättre så att man slipper slita så mycket på ryggen. 

En odlingslåda gör det dessutom lättare att hålla ogräset borta eftersom lådan fungerar som en tydlig gräns, vilket gör att odlingen blir mer lättskött. Är lådan tillräckligt hög så kan den till och med hålla harar och sniglar borta från växterna.

Vackra odlingslådor som håller länge 

Rostikt är ett företag som tillverkar odlingsramar, pallkragar och odlingslådor i corten. Corten är ett trögrostande material som är både hållbart och blir vackrare med tiden. En odlingslåda i corten är menad att stå ute i väder och vind samt blir bara snyggare och snyggare för varje år. Man slipper gamla ruttna pallkragar och lådor i trä som bara faller sönder efter några år, eller blir uppätna av djur och natur. Rostikt tillverkar samtliga produkter själva och i sortimentet hittar man flera olika storlekar för att det ska finnas något för varje odling och behov. 

Fler nyheter