Upp på sadeln, det är soligt igen!

26 augusti 2019
Mikael Barani
Upp på sadeln, det är soligt igen!

Sommaren drar sitt sista suck och skänker en sista omgång värme medan höstvindarna sveper genom trädens lövverk. Visst är det härligt att vara med om just det här. Man tror att sommaren har dragit vidare, men så återkommer den för en sista dans.

Man brukar ju säga att man inte uppskattar något förrän det är borta, men detta är en andra chans. Efter en period av regn och blåst så är det nu det gäller. 

Ett sista bad i solen? Eller kanske en vandring genom daggstänkta berg? Eller varför inte passa på att skriva in sig på en ridskola i Stockholm, som Swartlings, och hoppa upp i sadeln i solskenet?

Vad det än må vara som du har skjutit upp att göra har du chansen igen. För visst är det så att saker går lättare när solen skiner? Det är lite som om att någon lyfter upp en under armarna och hjälper en att ta sig framåt.
Redan när hösten kommer blir det lite svårare att motivera sig. ”Äh, jag gör det imorgon istället.” är ett uttryck som lätt blir ett mantra.
För att inte tala om hur det är när det väl blir vinter. Allt som inte har gjorts till någon sorts vana eller rutin vid det laget… ja det får lätt vänta till våren.

Nä, nu har du chansen att ta dig ur den här vanan av att skjuta upp saker in i det oändliga. Låt den här bonussommaren bli startskottet för att bli aktiv och kanske till och med ta steget och bli proaktiv. Istället för att vänta på att saker ska hända dig – make ’em happen yourself!

Hjärnan kommer alltid att komma på en massa ursäkter för varför du inte ska göra något. Det är lika bra att slå dövörat till och bara göra. För annars blir ingenting gjort!

Fler nyheter